Mijn verhaal begint met een huskysafari in Noord Finland.

Na die fantastische vakantiereis ben ik later dat jaar, eind 2011, op een huskyfarm in Zweden als vrijwilliger met ruim 60 sledehonden gaan werken. Ik zag wat er voor nodig was om een onderneming draaiend te houden en welke mogelijkheden en uitdagingen daarbij hoorden. In het Noorden ontstond het idee om mijn eigen bedrijf te beginnen.

Terug in Nederland mocht ik een aantal keuzes maken: 

  • Zal ik parttime in loondienst blijven werken of, me gelijk volledig in mijn bedrijf storten?
  • Na het verzorgen van zoveel honden van anderen wil ik graag weer een hond van mijzelf, maar wat voor een? Een rashond, een kruising, een reu of teef?
  • Welke opleiding heb ik nu nodig om goed met mijn bedrijf te starten?
  • Op welke dagen ga ik werken? Wanneer ben ik vrij? Kan ik dan nog met vakantie?
  • Wat betekenen deze veranderingen voor mijn privéleven?
  • Moet ik een bedrijfsauto aanschaffen?
  • Kan ik zelf een website bouwen, of kan iemand anders dat voor mij doen?
  • Wat gebeurt er met mijn pensioenopbouw en welke verzekeringen heb ik nodig?
  • En nog een aantal vragen…..

Ik vond het moeilijk om ergens voor te kiezen zonder de gevolgen helemaal te kunnen overzien. Ik wilde het allemaal meteen helemaal goed doen, en dat terwijl ik zoiets nog niet eerder gedaan had.

Mijn gedrevenheid won het al snel van mijn angst en ik ben begonnen! Ik heb ontdekt dat ik het wel allemaal zelf mag doen, maar dat ik het zeker niet allemaal alleen hoef te doen.

Het opzetten van mijn bedrijf heeft me, onder andere, geleerd, dat het voor mij het fijnste werkt als ik dicht bij mezelf kan blijven, m’n hart kan volgen en die keuzes kan maken die echt bij mij passen. Ik heb mijn streven naar perfectie, stap voor stap, los leren laten. En ik richt me meer en meer op plezier.

Nu vind ik het heel gewoon om aan het roer te staan en alle beslissingen, groot en klein, zelf te nemen en te zien hoe mijn bedrijf verder groeit.

Mijn keuzes en wat daaruit volgt, maakt dat ik elke dag met veel plezier leef en werk.

Wat je over mij moet weten:

Als geboren Brabantse houd ik van gezelligheid en harmonie. Als waterman voel ik mij één met de natuur en ben ik gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Mijn favoriete plekken zijn buiten: in het bos, tussen het groen of op een berg, met een grandioos uitzicht.

Naast dat ik ondertussen al behoorlijk grijs ben, blijf ik lekker kleur-rijk. Mijn praktische houding zie je terug in mijn kleding en wandelschoenen. Ik kan een serieuze blik hebben, dan denk ik na en ben ik zeker niet boos. Ik sta stevig met beide benen op de grond en ben absoluut niet zweverig.

Ik ben gevoelig, krachtig, kalm en duidelijk, sta positief in het leven en ga graag een uitdaging aan.

Bij voorkeur eet ik vegetarisch en ik houd van soep en lekkere gevulde salades. Mijn favoriete dranken zijn koffie (zwart met een lepeltje) en water.

Mijn honden

Honden zijn mijn grote liefde, ik deel mijn leven graag met ze. Mijn twee honden betekenen enorm veel voor mij: de band die we samen hebben, de inzichten die ze me ieder op hun geheel eigen wijze geven, de activiteiten die we samen ondernemen en alles waar we samen van genieten.

1